Město přidalo nemocnici 100 tisíc korun na invalidní vozíky. „S vedením nemocnice jsme se dohodli, že město přispěje finančními prostředky na nákup invalidních vozíků pro nepohyblivé pacienty, které jim usnadní pohyb po budově,“ uvedl Jan Čermák, místostarosta Loun.

Město odkoupí pozemky s pramenem Luna

Součástí smlouvy je také potvrzení, že město odkoupí za 572 tisíc korun pozemky, na nichž vyvěrá minerální pramen Luna. Podle místostarosty město projedná další finanční prostředky pro nemocnici. „Mělo by se jednat o příspěvek na nákup diagnostických přístrojů,“ dodal J. Čermák.

Na schůzce hovořily zúčastněné strany také o řešení ambulantní pohotovostní péče pro dospělé. Tento problém se v Lounech táhne dva roky. „Snažíme se situaci stále řešit. Naším společným úsilím je zajistit fungující pohotovostní péči alespoň o sobotách a nedělích. Zatím byly snahy o domluvu s praktickými lékaři neúspěšné. I nadále budou jednání pokračovat,“ řekl J. Čermák.

Město hledá i jiné cesty, jak pohotovost pro dospělé ve městě zajistit. „Oslovujeme města, kde pohotovost funguje. Hledáme řešení jak problém vyřešit,“ řekl J. Čermák. Ambulantní pohotovostní péče pro dospělé přestala v Lounech fungovat před dvěma lety, kdy se lékaři a nemocnice neshodli na výši odměn. Od té doby se mohli lidé obrátit na interní, chirurgickou službu či záchranáře.