Lounská radnice hledá možnosti, jak vyřešit dopravní situaci a parkování v historickém centru Loun. Cílem je, aby řidiči více využívali parkovací plochy mimo centrum města. Radní se přiklonili k zavedení systému zpoplatnění parkování prostřednictvím parkovacích automatů. „Parkovacích míst je v Lounech nedostatek. Projektant má za úkol určit některá další vhodná místa k parkování. Materiál bude projednáván opět v dopravní komisi a radními. Parkování v centru by bylo zpoplatněno i na dalších místech, než jenom na Mírovém náměstí,“ uvedla Miloslava Kalivodová, vedoucí odboru místního hospodářství Městského úřadu Louny.

Lounští radní doporučili umístit parkovací automaty v ulicích Beneše z Loun, Hilbertova (od křižovatky s ulicí Bezejmenná), Pivovarská, Mírové náměstí, Pražská (šikmé stání naproti ZŠ J. A. Komenského). Centru Loun by toto řešení mohlo ulevit od aut. Zároveň se radní zabývali možností a způsoby zjednosměrnění ulic v centru Loun.

Již od ledna mohou řidiči využívat zdarma parkoviště na Komenského náměstí. Radnice věří, že parkování na tomto parkovišti odlehčí centru Loun. Občané přivítali bezplatné parkování kladně, ale například na situaci s parkovacími místy v ulici Na Valích se to zatím výrazně neprojevilo.