Nováčkem mezi poslanci bude lounský Michal Kučera z TOP 09. Sněmovna ale dosud nezasedla, a tak lounský politik má zatím čas uspořádat si své další aktivity. Plánuje otevření poslaneckých kanceláří i další působení ve svém zaměstnání.

Poslanecké kanceláře, kde se bude setkávat s voliči, chce mít novopečený zákonodárce dvě. „Jak jsem sliboval před volbami, poslanecké kanceláře budou v Ústí nad Labem a také v Lounech. Přesné místo a provozní doba bude známa během listopadu," sdělil na dotaz Deníku Michal Kučera.

Radním zůstane

Pětačtyřicetiletý lounský politik se už také vyjádřil ke svým dalším aktivitám. Chce zůstat radním a podílet se tak dál na chodu města, své dosavadní aktivity jako manažer elektrotechnické společnosti chce ale výrazně utlumit. S firmou chce být nadále ve styku, už ale pro ni nebude fungovat každý den jako dosud.

„Sliboval jsem, že budu ve Sněmovně pracovat pro okres Louny a to dodržím. Máme co dohánět, na náš region se často zapomínalo. Budu se zasazovat, aby už se to nestávalo. Budu bojovat za vše, co okres bude potřebovat, aktuálně jsou prioritami dostavba R7, podpora žatecké nemocnice a lákání investorů," říká nový poslanec Michal Kučera.

Jediný za svou stranu z Ústeckého kraje

Lounský radní a krajský lídr TOP 09 Michal Kučera prošel do poslaneckých lavic jako jediný z této strany z Ústeckého kraje. TOP 09 dostala v okrese Louny, kde zvítězili komunisté, osm procent hlasů. V celé republice pak strana v čele s Karlem Schwarzenbergem měla 12 % hlasů.