„Vlastně se nic převratného neděje. Vše je ve starých kolejích…,“ říkala ještě před několika málo dny Ivana Hnilicová, kráska z Chraberců na Lounsku. Reprezentuje tamní sbor dobrovolných hasičů i celý Ústecký kraj v soutěži Miss hasička ČR.

Ale už se děje! Jako jedna z dvanácti postoupila do velkého finále.

Dívky do finále poslali fanoušci

Semifinálové kolo skončilo ve středu 31. srpna. V něm fanoušci posílali hlasy jednotlivým kráskám. Ty, co jich nasbíraly nejvíc, zažijí finálový boj.

„Doufám v podporu přátel a známých. Ti se mě vždycky ptají, jak to se mnou vypadá, a ujišťují, že posílají hlasy,“ popisovala situaci před víkendem slečna Ivana, která nyní tráví dny ve slunné Itálii. „To abych se pořádně opálila pro případné finále,“ dodávala ještě s úsměvem. Tato prozíravost se ale vyplatila.

Dvanáct nejkrásnějších hasiček, které zdobí profesionální nebo dobrovolné sbory, nyní čeká na finále, které proběhne 15. října od 19 hodin v Top hotelu Praha.

Od 7. do 9. října se všechny finalistky setkají na přípravném soustředění ve wellness hotelu Oáza v Říčanech, kde kromě nácviku choreografie pro finálový večer absolvují i hodiny rétoriky, mediální komunikace a pohybové kultury. Velké finálové klání bude již podruhé moderovat Libor Bouček a moderátorka České televize Daniela Písařovicová.

Kromě jiného včera, ve čtvrtek 1. září, startovala další podkategorie, a to Miss Facebook. Svou královnu si tak mohou zvolit přímo uživatelé této sociální sítě.

Čtěte také: Krásná hasička z Chraberců bude bojovat o titul