V soutěži o nejkrásnější maminku a dítě – Missis 2009 má Lounsko své zastoupení.

Do celorepublikového finále postoupila Pavla Bydžovská s devítiletou dcerou Tamikou z Nové Vsi. Semifinálový večer se konal v říjnu v chomutovském divadle.

Usměvavá maminka byla z postupu dojatá. „Snažili jsme se s dcerou být zábavné a vtipné. Obě dvě jsme z postupu nadšené. V soutěži nejsme poprvé, tak jsme věděly do čeho jdeme. Hlavně dceru soutěž moc baví, je otevřená a ráda poznává nové kamarádky,“ prozradila P. Bydžovská.

Soutěžící procházejí třemi disciplínami. Tajnou, volnou a vše završila módní přehlídka. „Módní přehlídka byla zaměřená na sport. Dcera se nejdříve představila v boxerském a pak v tenisovém oblečení. Jednotlivá vystoupení jsme připravovaly společně. Obě dvě máme nějaké představy, které pak realizujeme. Ve finále se budeme snažit porotu i diváky opět rozesmát nějakou originální scénkou, nemáme sice ještě nic připravené, ale něco vymyslíme,“ dodala s úsměvem maminka.

V českém zemském finále soutěžilo dvanáct dvojic. Nejvíce zaujala porotu Dáša Ivanská se čtyřletou dcerou Nikolou. Do republikového finále, které se uskuteční v polovině února příštího roku, postoupilo celkem pět dvojic. Doplní je ještě další soutěžící z Moravy a Slezka.