Hipodrom v Mostě chce výrazně rozšířit nabídku služeb pro veřejnost. Návštěvníci pocítí první změny už letos, o dalších se rozhodne na podzim.

Obří areál s loukami a lesíky, proslulý svými koňskými dostihy, bude nadále volně přístupný sedm dní v týdnu a kromě závodů, kde se lidová cena vstupenky nezvyšuje, zajistí pro lidi více akcí a zábavy ve všední dny a o volných víkendech.

V úterý zveřejněný plán počítá například se vznikem piknikové zóny s půjčovnou grilů a se zřízením IQ parku s hračkami, se kterými se děti naučí chápat přírodní zákony. Na hipodromu by se měly konat hudební a divadelní festivaly.

Na nové vizi fungování areálu o rozloze několika set hektarů se shodli jeho akcionáři, společnost Czech Coal a město Most. Jednat budou ještě o pravidelné autobusové lince MHD na hipodrom, protože do areálu na okraji města mají daleko rodiny bez aut.

První novinkou jsou sobotní farmářské trhy, na které bude jezdit kyvadlová doprava jako na dostihy. „Hipodrom je v Česku unikátním areálem a zaslouží si větší pozornost,“ řekl Jan Dienstl z Czech Coal a předseda dozorčí rady hipodromu. „Podporu a rozvoj areálu vnímáme především jako službu pro občany města,“ sdělil primátor Mostu Vlastimil Vozka.

Zástupci Czech Coal a města v úterý 10. května představili nový záměr novinářům přímo na hipodromu. Ten by se měl podle Dienstla co nejvíce využívat a stát se tak vyhledávaným místem každodenní příměstské rekreace. Za vše hovoří sebevědomé slogany uvedené akcionáři: „Hipodrom v budoucnu vytane všem obyvatelům Mostu jako první na mysli, když budou uvažovat, jak strávit příjemně volný den“ nebo „Nerušíme dobré tradice, hipodrom zůstane místem, kde se pořádají dostihy, nebude ale místem, kde se pořádají JENOM dostihy“. O dalších podrobnostech a financování se nemluvilo. Akcionáři ujistili, že hipodrom má podporu a že nové aktivity zlepší jeho hospodaření. Detaily změn nechtěli rozebírat před květnovou valnou hromadou Hipodromu Most, kde budou řešit i nové personální složení orgánů společnosti.

(vok)