Radnice v Žatci vypsala v minulých dnech výběrové řízení na firmu, která provede rekonstrukci lůžkové části chirurgického oddělení městské nemocnice. Modernizace chirurgie bude zatím posledním krokem v několikaleté modernizaci nemocnice.

Žatec investuje 10 milionů korun

V současné době se v nemocnici dokončuje rekonstrukce jednotky intenzivní péče a operačních sálů. Modernizace chirurgie na tyto práce naváže. Město má letos připraveno na chirurgii 10 milionů korun. celkové náklady se odhadují na zhruba třicet milionů. Zbytek by město mělo uvolnit ze svého rozpočtu v příštím roce. „Podle současných předpokladů se jedná o poslední velkou částku, která by do nemocnice měla jít. Správní rada má za úkol vypracovat výhledovou studii žatecké nemocnice, uvidíme, jaké další velké investice budou v nemocnici potřeba,“ vysvětlil Aleš Kassal, místostarosta Žatce.

V minulých letech šly do žatecké nemocnice desítky milionů korun na rekonstrukci budov ve spodní části areálu interny, gynekologicko – porodnického oddělení a kuchyně. Letos se také plánuje rekonstrukce střechy na budově polikliniky za šest milionů korun. Právě poliklinika a budovy v horní části nemocnice, hlavně objekt léčebny dlouhodobě nemocných, patří mezi ty, které si v budoucnu zřejmě vyžádají rovněž nemalé investice. Město vlastní nemocnici od roku 1997.

Peníze na chirurgii se našly