Ústecký kraj chystá rekonstrukci dvou silnic mezi Kadaní, Žatcem a Rakovníkem. Patří mezi komunikace, které chce kraj v nejbližších letech zrekonstruovat s využitím dotace z nového Integrovaného regionálního operačního programu. Pokud kraj peníze získá, měla by rozsáhlá rekonstrukce proběhnout někdy v letech 2017 a 2018. Práce mají vyjít na více než tři sta milionů korun.

Rekonstrukce se týká silnice II/225 Kadaň - Žatec kolem Nechranické přehrady od křižovatky se silnicí Podbořany - Kadaň, jež byla rozsáhle opravena s pomocí evropských dotací před několika lety. Opravovat se má silnice také přímo v Žatci - v ulicích Boženy Vikové Kunětické a následně ulice Volyňských Čechů a silnice II/227 ve směru na Rakovník až k hranici se Středočeským krajem mezi Deštnicí a Svojetínem. Kromě nového asfaltu na silnici je v plánu také rekonstrukce uličních vpustí v Žatci a Libočanech pro dešťovou kanalizaci. Celkem má být také zrekonstruováno patnáct propustků u Holedeče, Poláků, Chban a Libočan, kterými silnice překonávají menší potoky.

Nové povrchy stojí miliony

Silnice mezi Kadaní, Žatcem a Rakovníkem byly hodně rozbité, Ústecký kraj v posledních letech na opravy jejich povrchů vyčlenil miliony korun. Nový asfalt tak je například na silnici kolem Holedeče, Chban nebo Poláků.

Kraj v minulých letech s využitím „evropských" dotací rozsáhle zrekonstruoval v okrese Louny několik silnic. Například zmíněnou komunikaci Kadaň - Podbořany - Očihov nebo také silnici Louny - Ročov.