Po dobu letních prázdnin jsou uzavřeny plavecké haly v Lounech a Postoloprtech.

Plavce vystřídali dělníci, kteří provádějí běžné údržbářské opravy i větší rekonstrukce.

Návštěvnice lounského bazénu se mohou v nadcházející sezoně těšit na nové šatny. „Provádíme výměnu všech skříněk, dojde k výměně podlahy ve sprše a rekonstruovány budou také toalety v dámských šatnách. Pánskou část jsme opravovali již dříve,“ uvedl Zdeněk Beckert, správce lounské haly.

Větší investicí je modernizace strojovny. Dojde k výměně technologie velkého bazénu, k výměně vytápění, elektroinstalace a zhotovení nové akumulační jímky. „Dokončujeme také ochlazovací bazének u sauny. Plavecká hala by měla být otevřena v první polovině září. Přesný termín ale záleží na dokončení prací,“ dodal Z. Beckert.

Postoloprtský bazén na větší rekonstrukci čeká. V současné době se tam provádí drobnější údržbářské práce. „Jedná se například o vymalování posilovny, vypuštění a vyčištění velkého bazénu a jímky, nátěr dřevěných laviček, rekonstrukce a výměna krytů na topení v celém areálu, oprava saunového bazénku, výměna poškozeného koberce v posilovně, výměna venkovních dveří u saunového bazénku, oprava střechy nad posilovnou a rekonstrukce nouzového osvětlení,“ přiblížila tajemnice Městského úřadu v Postoloprtech Jana Fišerová.

Na velkou rekonstrukci ještě čeká

Celkovou modernizace má postoloprtský bazén před sebou. „V současné době město hledá vhodný dotační titul, aby mohlo požádat o dotaci. Dle zpracované projektové dokumentace vyjde celková rekonstrukce plaveckého areálu na přibližně 38 milionů korun. Jedná se jak o zateplení celé budovy, tak i modernizaci, vybudování bezbariérového přístupu, rekonstrukce vnitřních prostor a celkové zatraktivnění haly,“ dodala J. Fišerová.

Naopak plavecký bazén při Obchodní akademii v Žatci je přes prázdniny pro veřejnost otevřen. V provozu bude stejně jako loni i letní terasa s možností opalování. „Víme, že letní koupaliště naším bazénem úplně nahradit nelze, ale snažíme se alespoň částečně vyjít vstříc zájemcům o vykoupání v Žatci,“ uvedl Jiří Karas, správce bazénu. Bazén s terasou bude v provozu do 10. srpna. Následující den začne čtrnáctidenní technická odstávka a provoz bude znovu zahájen v posledním srpnovém týdnu.