Deset milionů korun vyčlenilo město Žatec ve svém rozpočtu na menší opravy komunikací - chodníků a vozovek. Je to dvakrát vyšší částka, než byla obvyklá v minulých letech. V Žatci šlo na tyto práce ročně zpravidla kolem pěti milionů korun.

„Loni na žateckou radnici dorazilo šestnáct stížností a dvě petice, většina z nich se týkala právě stavu komunikací. Proto jsme se rozhodli částku na opravy navýšit. V některých případech dojde na opravy míst, po kterých lidé volají už řadu let," sdělil místostarosta Jan Novotný.

Práce na více než deseti místech

Přesný seznam lokalit, kde k opravám chodníků nebo vozovek dojde, zatím radnice nezveřejnila. „Je zpracován předběžný seznam, ten definitivní jsme zatím neschválili. Práce by ale měly probíhat ve třech etapách, jedná se o více než deset lokalit," sdělil žatecký místostarosta.

Loni město z balíku peněz, které vyčlenilo na tyto menší opravy, nechalo například nově vydláždit chodníky před Základní školou Komenského alej, kolem stadionu Mládí nebo před panelovými domy na Červeném Hrádku v Husově ulici.

Kromě těchto menších oprav se chce radnice v Žatci letos pustit i do větších rekonstrukcí. Za dva miliony korun má být vydlážděna část Horovy ulice. Počítá se též se zcela novými povrchy v Dukelské ulici, kde loni proběhla rekonstrukce kanalizace a vodovodu. Na jaře tam dojde ještě na výměnu plynového potrubí.