Osm stavebních parcel, které nechalo zasíťovat loni v lokalitě Kamenný Vršek, nabídne město Žatec zájemcům k prodeji na jaře. Zřejmě to bude v dubnu. Za kolik přesně bude město pozemky pro rodinné domy nabízet, to rozhodnuto zatím nebylo. Naposledy v této lokalitě, kde už postupně vznikla nová čtvrť, prodávalo parcely za 950 korun za metr čtverečný.

„V současné době je zkolaudována stavba komunikace a inženýrských sítí včetně přípojek. Je vyhotoven geometrický plán, který bude předložen na katastrální úřad. Město také zadalo vypracování znaleckého posudku tržní ceny jednotlivých parcel. Po zápisu geometrického plánu do katastru nemovitostí a vyhotovení znaleckého posudku bude radě města předložen ke schválení materiál na zveřejnění záměru k prodeji pozemků," sdělila Martina Oppelová, pověřená řízením odboru rozvoje a majetku města žatecké radnice.

Ceny za metr čtverečný se zásadně měnily

Lokalita Kamenný Vršek vznikla v místě pole poblíž stadionu Flóra na jižním okraji Žatce. Město tam v první etapě v roce 2007 zasíťovalo 27 pozemků pro rodinné domy. Za cenu 450 korun za metr čtverečný byly rozebrány během několika měsíců.

V první části druhé etapy o rok později připravilo 13 parcel, jejich cenu ale zvedlo trojnásobně na 1250 korun za metr čtverečný. Za tu se během více než dvou let prodaly jen tři pozemky. Zájemci se ve větší míře objevili až poté, když město cenu parcel počátkem roku 2011 snížilo z 1250 na 950 korun za metr čtverečný, čímž kupující ušetřili za parcelu několik set tisíc korun. Poslední volný pozemek se prodal loni.

Nyní město nabídne osm zasíťovaných pozemků v rámci druhé části druhé etapy. Zda přikročí ještě k zasíťování dalších parcel v rámci třetí etapy, to rozhodnuto nebylo. Letos to ale určitě nebude.