Najít v Lounech večer po 19. hodině volné místo k zaparkování je téměř nemožné. Nejhorší je situace na sídlištích. Zoufalým řidičům tak nezbývá než zaparkovat ne u svého domu, ale často o několik ulic dál. Problém chce vyřešit lounská radnice. Už má hotovou parkovací studii.

V budoucnosti by mělo v Lounech přibýt několik stovek nových parkovacích míst. „V současné době je ve městě na 9 737 parkovacích míst. Pokud se podaří realizovat všechny úpravy, přibude 1 566 míst k parkování,“ přiblížila tajemnice Městského úřadu Louny Renáta Čapková.

Letos by se měly provést nízkonákladové úpravy. „Jedná se o svislé nebo vodorovné značení a zjednosměrnění některých ulic. Tyto úpravy se budou realizovat v letošním roce. Realizace je vyčíslena na 400 tisíc korun,“ uvedla R. Čapková. Rozšíření parkovacích míst se neobejde bez stavebních úprav. „V roce 2009 máme vyhrazeny prostředky ve výši tři miliony korun. Podle finančního vyjádření vyjdou celkem stavební úpravy na 16 milionů korun,“ dodala Renáta Čapková.

Parkování v historické části Loun bude zpoplatněno. Například v Hilbertově ulici i na dalších místech budou umístěny parkovací automaty. Zároveň budou některé ulice zjednosměrněny.