Řidiči budou i nadále v centru Loun platit za parkování pouze na Mírovém náměstí, jako doposud. Lounská radnice odložila plán instalace parkovacích automatů o několik let. Důvodem je řada stavebních prací a rekonstrukcí v centru, které jsou naplánované na příští rok.

Ke změně má podle nynějších vyjádření radnice dojít až v roce 2012. Zavedení parkovacích automatů v centru Loun bylo odloženo již podruhé. Původní plán počítal s instalací parkovacích automatů na Mírovém náměstí, v ulici Pivovarská a Beneše z Loun a zpoplatněním od 1. ledna 2009. V září lounští radní odložili plán o půl roku kvůli blížící se zimě.

Nyní v listopadu odložili radní tento plán až na rok 2012. Jeho skutečná realizace ani tak nemusí být jistá, protože v roce 2010 proběhnou komunální volby a změní se obsazení zastupitelstva města.

„Ke změně zpoplatnění parkování v centru města dojde až k 1. 7. 2012. Instalace parkovacích automatů jsme odložili, kvůli plánovaným investičním akcím v příštím roce, například rekonstrukce a stěhování knihovny do budovy bývalého soudu,“ zdůvodnila rozhodnutí tajemnice městského úřadu Renata Čapková.

V centru města budou podle vedení radnice umístěny tři parkovací automaty. Platit se bude v týdnu od 7 do 18 hodin a v sobotu od 8 do 12 hodin.

Nyní řidiči za parkování v centru Loun platí pouze na Mírovém náměstí. Plochu má v pronájmu podnikatel, který za stání vybírá peníze. Smlouvu s městem má uzavřenou do 30. června 2009. Radnice na další období do 30. června 2012 vypíše nové výběrové řízení. Nájemce bude muset zaplatit minimální nájemné ve výši 785 tisíc korun ročně, každoročně navýšeným o průměrnou míru inflace předcházejícího roku.