V Peruci už je napuštěné před nadcházejícím létem koupaliště, které bylo loni upraveno a vyčištěno, a milovníci koupání už ho mohou využívat. Čeká se jen na pořádné teplé letní počasí. Otevřen už je také přilehlý kemp pro zájemce o ubytování.

„Koupaliště je napuštěné od 1. června a je už přístupné veřejnosti," uvedl Jan Vnouček, místostarosta Peruce. Kemp je otevřen dokonce už od 1. května. Jeho provozovatelem je městys Peruc.

Zastupitelé Peruce se nyní na začátku června vedle dalších bodů svého jednání zabývali také i zmíněným kempem. Vzali na vědomí vyúčtování loňské sezony. Ta skončila ztrátou zhruba 72 tisíc korun.

Zastupitelé rozhodli, že tato ztráta bude pokryta z očekávaného kladného hospodářského výsledku v letošním roce.

„Ztráta totiž nebyla způsobena tím, že by kemp neuměl hospodařit nebo že by do něj přijíždělo málo návštěvníků, ale jde o to, že v rekreačním areálu ve spolupráci s úřadem městyse proběhly minulý rok rozsáhlejší investice, které se samozřejmě odrazily ve vyšších nákladech ubytovacího zařízení," vysvětlil na dotaz Deníku Jan Vnouček.

Letos už by měl být kemp v plusu

V areálu například proběhly opravy chatek a dalších součástí kempu, kupovalo se také komplet nové povlečení pro všechna stálá lůžka. „Předpokladem je, že letos už bude kemp v plusu a loňská ztráta se vyrovná. Zájem lidí o ubytování je velký, na řadu letních termínů je kapacita už nyní vyprodaná," uvedl místostarosta.

Kemp v Peruci má kapacitu 79 stálých lůžek, umístěných ve dvanácti chatkách a několika pokojích v centrální správní budově. Další lidé se mohou v areálu ubytovat také ve vlastních stanech či karavanech. Kemp je otevřen vždy od května do konce září.

Peruc je oblíbeným rekreačním místem. Městečko 15 kilometrů východně od Loun nabízí pěknou přírodní lokalitu, možnost koupání, turistiky, houbaření, stejně tak mnoho historických zajímavostí a kulturních památek.