Velký zájem je v Podbořanech o bývalé vojenské ubytovny. Hned tři firmy je chtějí přestavět na byty. Zájem o objekty v bývalých kasárnách už dříve projevila společnost Milan Duša AG z Králova Dvora. Ta nabízí za dvě budovy celkem 6,2 milionu korun. „Chceme tam vybudovat celkem 75 bytů. Jednalo by se o malometrážní byty o rozměrech 30 až 50 metrů čtverečních. V každém bytě by byl samostatný plynový kotel,“ řekl Deníku jednatel společnosti Milan Duša s tím, že byty by chtěla firma prodávat za cenu 10 tisíc korun za metr čtvereční.

Vedení města chce firmu prověřit. „Uložili jsme prověření této firmy, protože nemá s developerskou činností zkušenosti. Čekáme na dodání referencí,“ informoval starosta Podbořan Radek Reindl.

Firma nabízí 18 milionů

O stejné ubytovny mají ale zájem také další dvě společnosti. „Přihlásila se jedna německá společnost. Její zástupci nám chtějí prezentovat svůj záměr, my jejich nabídky samozřejmě využijeme. Uvidíme, co to bude za projekt,“ pokračoval starosta.

Třetím subjektem, který chce v areálu bývalých kasáren budovat byty, je Rent point. „Tato společnost chce koupit obě ubytovny i budovu VZK. Tento projekt je sympatický tím, že jednu z ubytoven chce společnost přestavět na chráněné bydlení pro tělesně postižené,“ sdělil starosta.

Firma nabídla městu, že objekty odkoupí za odhadní cenu osmnáct milionů, dva a půl milionu by ale dostala zpět, pokud by postavila chráněné bydlení. „Byla by to pro město dobrá pojistka. Pokud by byly byty pro postižené, dostala by firma slevu. Pokud by svůj závazek nesplnila, dostalo by město přesně tolik, kolik je odhad a kolik požaduje,“ dodal Radek Reindl.

Tento záměr potvrdil Deníku také Jan Greisiger, jednatel realitní a developrské společnosti Rent point. „Ano, opravdu máme zájem o tyto objekty v Podbořanech. V jedné z budov chceme udělat byty pro postižené, na projektech spolupracujeme i se Svazem tělesně postižených. Mělo by tam vzniknout i jakési centrum pro postižené spoluobčany, obchody, ordinace,“ přiblížil plány firmy s tím, že zatím není jasné, jak velké byty či prostory pro ubytování budou v dalších objektech. „Na těchto projektech se také teprve pracuje,“ dodal.

Do areálu přicházejí první zájemci o řadové domky

Elektřina má být na místě včas

O podnikání v kasárnách se zajímají další čtyři firmy

Zóna po kasárnách: Vyrábět přichází první firma