Zastupitelé Podbořan loni jednali o zrušení této školky, tehdy se ale proti postavili prostřednictvím petice občané města. Budova školky už nesplňovala současné hygienické normy, proto ji město nechalo opravit. „Jedná se o kompletní rekonstrukci. Budují se nové sociální zařízení a kuchyň. Nové budou také všechny rozvody, podlahy, omítky a plánujeme také výměnu oken,“ sdělil včera Roman Hodek, vedoucí odboru investic na podbořanské radnici s tím, že rekonstrukce, která bude stát celkem 3,2 milionu korun by měla být hotova do 30. září letošního roku.

Děti ze školky v Žatecké budou po dobu oprav umístěny ve školce v Hlubanské ulici, kterou pak také čeká oprava. Po dokončení všech rekonstrukcí tak budou v Podbořanech i nadále tři mateřské školky. Ještě vloni na podzim přitom existovaly návrhy na zrušení školky v Žatecké ulici.

Někteří zastupitelé prosazovali názor, že bude lepší navýšit kapacitu velké školky v Hlubanské a školku v Žatecké uzavřít. Za školku se nakonec postavila většina tamních zastupitelů i občané města v petici. „Počet dětí v Podbořanech se bude pravděpodobně zvyšovat a my musíme zajistit mladým rodinám volná místa ve školkách,“ uvedl tehdy zastupitel Petr Ráliš.

Mateřská školka v Žatecké ulici v Podbořanech je u tamních rodičů velmi oblíbena zejména kvůli rodinné atmosféře. Navštěvuje ji přibližně pětadvacet dětí.