Třináctiletý chlapec v Podbořanech v závěru května s dalšími kamarády pomohli seniorce, která upadla a nešťastně se poranila. Dcera této paní se nyní obrátila na naši redakci, aby Jirkovi a ostatním pomocníkům mohla veřejně poděkovat.

„Mojí mamince je 85 let. Na náměstí v Podbořanech zakopla a při pádu si rozbila koleno, bradu a nos. Později musela být v nemocnici operována kvůli zlomenině čéšky. Naštěstí lidé v okolí nebyli lhostejní. Maminky se ujali mladí chlapci, kteří v té době byli nablízku," napsala do redakce Deníku Hana Hubková z Loun.

„Dokázala jsem zjistit jméno jen jednoho z nich - byl to třináctiletý Jiří Ernest. Právě on přivolal telefonem záchranku. Ale poděkovat bych chtěla samozřejmě všem. Kluci odnesli maminku na lavičku, dali jí kapesníky, otírali jí krev, uklidňovali ji a starali se o ni, než přijela sanitka. Maminka díky nim dostala rychle pomoc," uvádí H. Hubková.

Podle ní se o dospívající mládeži často říká či píše, že je nevychovaná, lhostejná, necitelná, ale paní Hubková má opačnou zkušenost. „I proto bych chtěla moc poděkovat nejen Jirkovi, ale i všem ostatním mladíkům, jak pěkně se k mé mamince zachovali. Chtěla bych poděkovat i jejich rodičům, jak dobře své kluky vychovali," napsala Hana Hubková. Její příběh a poděkování rádi zveřejňujeme.