Místnosti s moderním nábytkem, celé laděné do bílé, šedé a modré barvy. Tak chtěla policie ještě před několika měsíci vítat občany i ve třech služebnách v okrese Louny. Recepce ale nebudou, odkládají se na neurčito.

Místo tří moderních recepcí, které se měly budovat v rámci projektu na obnovu policejních služeben P1000, nebude žádná, peníze nedorazily. V okrese Louny budou policisté veřejnost stále přijímat ve starých prostorách, mnohdy dost zašlých. „Do konce letošního roku se určitě nebude dělat žádná nová recepce v okrese Louny. Jejich výstavba je v plánu pořád, zatím se ale odsouvá,“ sdělila na dotaz Deníku Jaromíra Střelcová, tisková mluvčí Policie ČR v Lounech.

Před několika měsíci přitom policie prezentovala, že ještě do konce roku 2008 budou nové recepce v Podbořanech, Postoloprtech a Žatci, Louny pak měly přijít na řadu v letech 2009 nebo 2010. Na začátku podzimu své plány změnila, když odložila rekonstrukci prostor v žatecké služebně, dvě oddělení v menších městech okresu Louny se ale i tak měla dočkat.

Všechno je jinak

Teď je ale vše jinak, navíc není vůbec jasné kdy by mohly reprezentativní prostory vzniknout. Plán se odsouvá na neurčito. „Zatím není určeno, kdy by k budování nových recepcí mělo dojít,“ potvrdila Střelcová.

Podle slov lounské policejní mluvčí se ale i přes odložení projektu P1000 na neurčito na vzhledu služeben v okrese Louny pracuje. „V Podbořanech a Postoloprtech probíhá výměna oken, oprava střechy a fasády. Část nové fasády a některé další drobné opravy se dělají také v Žatci,“ informovala.

Renovace mnoha služeben po celé republice má přiblížit práci strážců zákona blíže lidem, policie se v rámci reforem, podle vlastních slov, snaží ukázat vlídnou tvář.

Rekonstrukce služeben měla přispět nejen k lepšímu vnímání policie veřejností, ale také pro zlepšení pracovního prostředí samotných policistů. V Žatci, Lounech a Postoloprtech měla podle plánů vzniknout recepce v bílé, šedé a modré barvě, vybavená moderním nábytkem. Úpravou měla projít i sociální zařízení.

Projekt P1000, jehož cílem je právě modernizace služeben, je financován z prodeje nepotřebného majetku Policie ČR, z části pak z evropských fondů. Jen letos putovalo do projektu 1,5 miliardy korun.