Nová zajímavá stylová ulička v Postoloprtech už má oficiální jméno. Pomohli ho vybrat samotní obyvatelé města, kterých se po předchozí výzvě přihlásilo se svými návrhy více než třicet. Nakonec zvítězil název, vcelku jasně prozrazující, kam ulička vede:  K Náměstí.
„Toto jméno navrhli hned dva autoři – Libuše Levická a Jiří Rajtmajer. Oba se stali vítězi naší soutěže a dostali dárkové certifikáty – poukázky na služby poskytované v obchodech v domě čp. 70, díky jehož přestavbě ulička vznikla," řekla podnikatelka Hana Elsnicová.

Pasáže a dvorky starobylých měst
Ulička byla pro veřejnost otevřena v květnu a do poloviny června mohli lidé posílat své návrhy ve veřejné soutěži. Stylová ulička je určena jen pro pěší a  ve své spodní části připomíná pasáže a dvorky některých starobylých měst.  Spojuje Mírové a Jiráskovo náměstí a vede kolem obchodů, kavárny s terasou i zahradou s jezírkem.

Hornická, Písečná, Přátelská…
Lidé v soutěži navrhovali například názvy Z Kopečka, Spojovací, Jiřího z Olešnice, Průhanka, Hornická, Písečná, Přátelská. „Nakonec jsme vybrali název K Náměstí," řekla podnikatelka z firmy, která která při přestavbě domu čp. 70 novou uličku vytvořila a vyhlásila uvedenou soutěž pro lidi z města.
„Všem účastníkům děkujeme nejen za jejich návrhy, ale i za krásné dopisy, které jména doprovázely. Jsme rádi, že žijeme mezi tolika aktivními, milými a vnímavými lidmi," dodala Hana Elsnicová.
V Postoloprtech žije asi pět tisíc obyvatel a městečko nyní má přibližně 45 označených a pojmenovaných ulic.