Novou sezonu svých srazů a aktivit pod širým nebem zahájili v sobotu členové Modelářského klubu Postoloprty. Ve svém novém areálu v ulici Boženy Němcové poblíž plaveckého bazénu připravili bohatý celodenní program pro veřejnost.

I přes nepříjemné chladné a deštivé počasí se přišlo podívat několik desítek lidí. Modeláři jim předvedli rádiově řízené modely tanků, obrněných vozů a další vojenské techniky.

V novém areálu působí modeláři teprve druhý rok. Předtím byli v západní části města poblíž průmyslové zóny vedle příjezdové silnice od Žatce a Bitozevsi. "Město ale potřebovalo tento pozemek uvolnit, protože měl na něj přijít nový investor, který tam chtěl stavět novou výrobní halu," vysvětlil předseda modelářského klubu Pavel Karas.

Město pomohlo najít nový areál

Modeláři se tedy loni přestěhovali do jiného areálu, který jim pomohlo vytipovat rovněž město. Sami si ho postupně upravují, v místě vyrostlo modelové městečko s domy, mosty, ulicemi, řekou, po němž se proháněji tanky a další vozítka. Při ruce je také ohniště k opékání buřtů, klubovna k zimním aktivitám, garáž s nástěnkou, která dokumentuje proměnu uvedeného pozemku a také různé další akce, které modeláři během roku připravují pro své svěřence a příznivce.

Klub modelářů se nyní stará zhruba o desítku dětí, má i několik dospělých členů. „Kromě vlastní práce s výrobou a pouštěním modelů pro děti připravujeme také například letní tábor, podzimní drakiádu, vánoční nadílku a další aktivity. Za měsíc chystáme vystoupení na tradičních Postoloprtských městských slavnostech," uvedl předseda klubu Pavel Karas, který jinak pracuje jako hasič ve sboru působícím u Elektrárny Počerady.