Iniciativa, která vznikla v říjnu mezi zaměstnanci žatecké radnice, skončila. Chtěla po vedení města, aby zrušilo své rozhodnutí o organizačních změnách na žatecké radnici, které mimo jiné přinesou i propuštění osmi zaměstnanců. Většina zastupitelů ji však nepodpořila.

„Cíl naší Iniciativy, zrušení usnesení rady města o novém organizačním řádu, nebyl naplněn, ale myslím, že jsme udělali maximum pro dobrou věc. Radu města jsem seznámil s Iniciativou a ohlásil jsem její ukončení, protože nemáme potřebnou podporu pro naplnění našeho cíle," sdělil Miroslav Jan Šramota, iniciátor zmíněného protestu a pracovník odboru sociálních věcí žatecké radnice. „Fakticky jsme nezvítězili, ale morálně rozhodně ano," dodal s tím, že se připravuje na žatecké radnici založení zaměstnaneckých odborů.

O Iniciativě jednali na své poslední schůzi žatečtí zastupitelé déle než hodinu. Návrh opozice, aby město revokovala své usnesení, ale těsně neprošel.

Od 1. ledna 2013 tedy dojde na žatecké radnici k organizačním změnám odbory rozvoje města a majetkový se sloučí v jeden. Stejně tak stavební a vyvlastňovací úřad se sloučí s odborem životního prostředí. Zanikne právní odbor a kancelář starostky a agendu převezme nově vzniklá kancelář úřadu, kterou bude řídit tajemník. Spojí se i úseky auditora a kontroly. Počet zaměstnanců radnice se sníží ze současných 96 na 88.