Radnice v Žatci plánuje, že po prázdninách spustí velké rekonstrukce tří ulic. Během léta chce vybrat zhotovitele prací, ke kterým by mělo dojít na podzim tak, aby vše bylo hotové do konce roku. Radní tento týden schválili zahájení výběrového řízení. Firmy mají lhůtu pro podání nabídek do 1. srpna.

InfoblokZdroj: DeníkJde o rekonstrukce Lidické ulice a částí ulic Bří Čapků a Dukelská. Ve všech se už aktuálně pracuje - Severočeská vodárenská tam mění kanalizační a vodovodní potrubí. Po skončení těchto prací má navázat rekonstrukce komunikací ze strany města, tedy vozovek a chodníků, v plánu je také výměna světel veřejného osvětlení a revitalizace zeleně.

14 milionů korun

Práce se týkají horní části Dukelské ulice. Jde o třetí, závěrečnou etapu rekonstrukce celé této frekventované ulice. V případě rekonstrukce spodní části ulice Bří Čapků dojde také na úpravy přilehlé části ulice Svatopluka Čecha.

Podle projektů by mělo město za rekonstrukce všech tří ulic dohromady zaplatit zhruba 14 milionů korun. Existuje předpoklad, že se tato částka ve výběrovém řízení sníží.

Během léta se v Žatci má rozjet ještě rekonstrukce náměstí Poperinge.