Dramatickou noc mají za sebou policisté a hasiči v Lounech. Ve čtvrt na dvanáct v noci na čtvrtek 23. února vyjížděli na hlášení o sebevrahovi. 

Místem tragédie se měl stát most přes obchvat Loun, silnici I/7 Praha - Chomutov. "Sebevrah hrozil skokem dolů. Když jsme přijeli na místo, byla tam už hlídka Policie ČR, která s osobou vyjednávala," uvedl Michal Hrdlička ze žatecké stanice hasičů.

Policisté byli úspěšní a muži zachránili život. Toho si do péče převzali přivolaní zdravotníci.

Jednotky zaměstnal pětadvacetiletý mladík pod vlivem alkoholu. "Volal na tísňovou linku a vyhrožoval sebevraždou," uvedla Jaromíra Střelcová, lounská policejní mlučí. Muž o dobrovolném odchodu ze života uvažoval již dříve. "V minulosti se již podobným způsobem o sebevraždu pokoušel," dodala mluvčí.

Není to poprvé

Stejné místo pro odchod ze života si vybralo několik lidí již dříve. A dokonce i způsob. Například v září 2013. Tehdy také 21letý mladík vyhrožoval, že skočí z výšky na tuto komunikaci. A také v tomto případě se podařilo policistovi sebevražedný pokus rozmluvit. Muž byl tehdy pod vlivem alkoholu a vyhrožoval, že skočí z mostu mezi Louny a Cítoliby. 

Připomeňte si: U Loun se chtěli zabít dva mladíci

(mh)