Svou druhou knížku pro děti vydala spisovatelka Dana Šianská, která bydlí v Lounech. Knížka se jmenuje Tonička a pirát Jedno Oko a na knižní trh vstoupila tento týden. Vydalo ji nakladatelství Krigl, stejně jako před rokem její úspěšnou prvotinu s názvem Zakázané prázdniny.

Tonička a pirát Jedno Oko, nová knížka lounské autorky

Nová kniha Tonička byla vydána 2. prosince. „Je to vtipný a poutavý pohádkový příběh. Hlavní hrdinkou je Tonička - nejpřísnější učitelka na celém světě. V městečku, kde učí, z ní mají všichni strach. Jednoho dne se ale nechtěně ocitne mezi piráty," naznačil dějovou linii Vladimír Krigl, ředitel uvedeného nakladatelství.

Svěží dobrodružně pohádkový příběh nabídne překvapivé řešení a pobaví jak malé, tak i starší čtenáře, dodal.

Knížka je doplněna ilustracemi od Václava Šlajcha, mladého talentovaného umělce. Ten je nyní velmi vyhledávaným ilustrátorem díky svému vysoce profesionálnímu i neobyčejnému tvůrčímu pojetí kreseb. V poslední době pracoval na výtvarných návrzích pro úspěšný český pohádkový film Tři bratři. Zároveň ilustroval stejnojmennou knihu Zdeňka Svěráka.

Psaní je vzrušující koníček

Dana ŠianskáDana Šianská (62) pochází z Klášterce na Ohří, kde prožila prvních devět let života. Pak její rodina přesídlila do Loun. Jako dospělá osm let pracovala v knihovně v Lounech, podílela se i na rozvoji knihovny v Postoloprtech. Později v roce 1980 nastoupila do Elektrárny Počerady a v jejím oddělení pro dokumentaci pracuje dosud. Má dvě dospělé děti, syna a dceru.

„Psaní mě baví, je to vzrušující koníček. Pokud mi to půjde, budu se snažit v něm pokračovat - moc ráda," odpověděla Dana Šianská pro náš Deník už na začátku letošního roku, krátce po vydání své první knížky Zakázané prázdniny.