Nepříjemné překvapení čeká na řidiče jedoucí z Mostu do Loun nebo opačným směrem po silnici I/28.

Uzavřena je totiž celá opravovaná trasa z Dobroměřic do Odolic. Původně se měl první úsek otevřít po dokončení a uzavřít druhý. Teď je ale uzavírka po celé délce úseku. Řidiči tak musí po objížďkách v okolních vsích.

Za uzavírku může zpoždění výstavby první etapy, které způsobily nepříznivé klimatické a geologické podmínky. „V souvislosti se snahou dokončit stavbu ve smluvním termínu v září letošního roku, případně zprovoznit před termínem určeným smlouvou, je nutné provést úplnou uzavírku silnice. Ta bude trvat do doby, než bude zprovozněna první etapa Dobroměřice – Raná, která by měla být otevřena od 15. července. Celá uzavírka by tak neměla být delší než tři měsíce,“ uvedla Martina Vápeníková, mluvčí Ředitelství silnic a dálnic.

Až do víkendu jezdili řidiči osobních vozidel po objížďce přes Ranou, Břvany a Lenešice. Teď je úsek uzavřen po celé délce a musí se po objížďce při cestě z Mostu přes Korozluky, Bečov, Počerady a Břvany, při cestě od Lovosic přes Libčeves a Mnichovský Týnec. Pro nákladní vozidla se nic nemění, ty musejí přes Havraň, Velemyšleves a Postoloprty.

Silnice bude širší a přehlednější

Silnice I/28 mezi Dobroměřicemi a Odolicemi prochází celkovou rekonstrukcí, která má odstranit dopravní závady. Silnice bude po rekonstrukci širší o dva metry a bez terénních vln – tedy přehlednější a bezpečnější.

Stavební práce byly zahájeny v březnu loňského roku. Náklady na stavbu jsou vyčísleny na 427 milionů korun. Částka je hrazena z rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury a z dotací Evropské unie.