Silnice v Ústeckém kraji jsou dnes, ve středu 6. ledna, s opatrností sjízdné, především v horských úsecích leží zbytky rozbředlého sněhu. Na Lounsku napadl čerstvý sníh. Vyplývá to z informací silničářů. Teploty v kraji se pohybují od minus pěti do minus dvou stupňů Celsia.

Silnice prvních tříd jsou mokré po chemickém ošetření. Na silnicích druhých a třetích tříd zejména v oblasti Krušných hor leží zbytky rozbředlého sněhu. Silničáři proto nabádají k opatrnosti na silnici I/27 na Lounsku. V okolí Podbořan a Blšan napadl čerstvý sníh. Dopravu podle policejního webu komplikuje několik menších nehod. V obci Droužkovice na Chomutovsku sjel autobus do příkopu. Havárie se obešla bez zranění, silnice druhé třídy je průjezdná. Menší nehody se staly také v Bílině na Teplicku. Osobní vůz sjel mimo silnici I/13 také v Perštejně na Chomutovsku. I tyto nehody se obešly bez zranění.

Podle meteorologů bude dnes v Ústeckém kraji převážně zataženo, občas sněžení nebo déšť se sněhem. Místy se může objevit mrznoucí déšť s tvorbou ledovky. Nejvyšší denní teploty minus dva až plus jeden stupeň, na horách minus tři stupně Celsia až nula.

(trm mtj)