Česká televize ve středu 1. ledna 2014 krátce po půlnoci a ohňostrojích uvedla nový hudebně zábavný silvestrovsko-novoroční pořad U muziky na Silvestra. V závěru listopadu se celý natáčel v Žatci v kulturním domě Moskva.

Snímky z natáčení najdete zde!

Spoluautorem scénáře byl Petr Šimáček, velký žatecký patriot a předseda Sdružení rodáků a přátel města Žatce. Pro Deník ochotně odpověděl na pár otázek.

Jak se vám pořad líbil?
Jsem spokojen, myslím, že se povedl. Jsem moc rád, že se podařilo prosadit natáčení celostátního silvestrovského pořadu právě v Žatci.

Kolik diváků zábavu v televizi sledovalo?
Tohle číslo ještě nevím přesně. Podle předchozích průzkumů však Česká televize předpokládala a následně pak odhadovala sledovanost asi 1,4 milionu diváků v ČR.

Kolik lidí z publika bylo ze Žatce?
Ze zhruba 200 přítomných účastníků natáčení, kteří přijeli z celé republiky, tvořili lidé ze Žatce asi třetinu.

Jaká byla nálada při natáčení na Moskvě?
Výborná. Účastníci se několik hodin znamenitě bavili, zpívali spolu se zpěváky známé písničky, tancovali, hodovali, pili Samce, velmi dobré pivo z Chrámu chmele a piva, také žateckou 11 ze Žateckého pivovaru i víno z Moravy. Pořad se natáčel 24. listopadu.

Dopadl výsledek a prezentace města podle vašich představ?
Ano, byl jsem spokojen. Nešlo jen o propagaci města Žatce, ale obecně i o oslavu chmele a piva. Lidé ze Žatce mohou být na své krásné město hrdi. V Žatci já osobně přitom nežiji už 40 let, ale je to pěkné město, které se pořád vylepšuje, a já se do něj moc rád vracím a rád ho i propaguji a pomáhám při této činnosti.

Děkuji za rozhovor.