Hezčí prostředí pro sportování, odpočinek na čerstvém vzduchu a hry, ale také poučení – to vše přinese projekt Děti sází arboretum na ZŠ a MŠ kpt. O. Jaroše v Lounech. Školáci se tam v pátek 19. dubna pustili do sázení různých druhů stromů a keřů, které doplní vlastnoručně vyrobené tabulky s jednotlivými náz­vy.

Škola získala na akci peníze, konkrétně patnáct tisíc korun, z programu IKEA – Pomáháme vyrůst. Prostřednictvím internetového hlasování se její projekt probojoval mezi dvacítku vybraných.

Novou zeleň žáci pečlivě zasázeli nedaleko sportoviště s umělým povrchem na školním pozemku. V místě, které také slouží k venkovním aktivitám družiny a školky. V budoucnu by tam měla vzniknout dokonce učebna v přírodě pro výuku druhého stupně.

I následná péče o rostliny bude v režii omladiny. Odplevelování, zalévání či přihnojování bude provádět v rámci pěstitelských prací. „Realizace projektu žáky plní také výchovný cíl podle zásady – co vybuduji, neničím a vede obecně ke vztahu k zeleni jako takové," uvedli zástupci školy.