Netradiční návštěvu měla v úterý 1. října Mateřská škola v Holedeči. Bývalí poslanci z Věcí veřejných přivezli peníze jako sponzorský dar na činnost školky. Nešlo přitom o žádné předvolební populistické gesto, protože tato strana v nadcházejících volbách vůbec nebude kandidovat. Stejně tak ani uvedení exposlanci.

„Již půl roku se snažím sehnat sponzory pro holedečskou školku a Kateřina Klasnová byla jednou z mála, která je ochotna přispět, přestože to pro ni neznamená žádné politické body," řekl iniciátor návštěvy Milan Krejsa, který je sám členem Věcí veřejných a v holedečské školce má dceru.

Mladá politička, která byla v minulosti určitý čas i místopředsedkyní Sněmovny, přijela s pánským doprovodem Michalem Babákem, Otto Chaloupkou a Petrem Skokanem. Tentokrát však nepřispěla ze svého, ale z kasy politické strany.

Členové Věcí Veřejných navštívili školku v HoledečiVšichni bývalí poslanci si se zaujetím prohlédli prostory školky, přivítali se s ostýchavými předškoláky, přesněji řečeno jen těmi, kteří v době odpolední návštěvy nespali, a pokračovali do ředitelny, kde jim starosta Holedeče Pavel Adamec a ředitelka školy Jana Pipalová vyprávěli o provozování školky a její činnosti. Školka v nevelké obci byla jako nová otevřena loni v září. Politici se zajímali také o fungování obce Holedeče a celkovou situaci v okrese Louny.

„Neděláme to zištně. Objíždíme regiony, komunikujeme s lidmi a jsme rádi, že vidíme něco duchaplného," řekl Michal Babák, který předal ředitelce částku ve výši 10 tisíc korun.

Školka příspěvek využije na průběžné náklady na dopravu pro děti do solné jeskyně v Podbořanech. „Chtěli bychom absolvovat deset výjezdů, aby to mělo nějaký smysl pro zdraví dětí. Doprava však vyjde na 20 tisíc korun," uvedla ředitelka Jana Pipalová. Vstupné se podařilo domluvit pro všechny děti na pouhých pět set korun za všechny návštěvy.

Další příspěvek na dopravu ve výši 2.500 Kč se podařilo sehnat Milanu Krejsovi od sdružení Army-tábor a chovatelů koní Goldway. Návštěva solné jeskyně tak zůstává vzhledem k nenaplnění potřebné částky zatím ještě otevřená.

Mateřskou školu Holedeč nyní navštěvuje 24 dětí nejen z Holedeče a spádových obcí, ale i ze sousedního Žatce. Do budoucna se počítá s jejím rozšířením až na 36 dětí.

Lada Kvapilová