Společenský večer, ochutnávka specialit, přednáška - to je jen část programu, který by měl naplnit Slovenský víkend v Lounech. Akce z cyklu, který představuje partnerská města Loun, se uskuteční od 14. do 16. října.

Náklady na uspořádání ve výši do 30 tisíc korun pokryje se svolením městské rady rozpočet její komise cestovního ruchu.

„Zástupci partnerského města Lučenec nás nechají ochutnat nejen jejich místní produkty, ale i kulturu a sport. Každý víkend věnovaný partnerskému městu, byl vždy doprovázen sportovním utkáním, představujícím typickou místní hru, a ochutnávkou lokálních produktů. Město Lučenec má určitě co nabídnout," avizuje lounské infocentrum.

Německý, Holandský, Francouzský …

V minulých letech město na Ohři hostilo německý, francouzský nebo holandský víkend.

Také tentokrát se mohou zvídaví zájemci těšit na přednášku, samozřejmě o Slovensku a partnerském městě Lučenec. Chybět nemají ani stánky se specialitami či typickými slovenskými produkty, které doplní sobotní farmářské trhy. Pořádající komise chce mezinárodní zápas v malé kopané i společenský večer s česko-slovenskými hity. Ten by se měl uskutečnit v Pivovarské restauraci Na Letňáku. Počítá se také se zapojením místních restaurací, které by mohly během Slovenského víkendu podávat tamní typické pokrmy.

Připomeňte si: Německý víkend nabídl v Lounech paličkování i střelbu z luku