Pět nejlepších snímků vybrala porota z fotografií, zaslaných do soutěže Destinační agentury Dolní Poohří. Fotografové se ve středu 14. prosince dozví, kdo vyhrál poukázky na fotografické služby a další ceny. Slavnostní vyhlášení výsledků spojené s předáváním certifikátů „Poohří regionální produkt" se bude konat v Žatci.

Ve druhém ročníku soutěže se sešlo téměř sto snímků neprofesionálních fotografů. Nejčastějšími tématy byly příroda, včetně samotné řeky Ohře, a historické památky. Ve fotkách se promítla všechna roční období. „Stejně jako vloni použijeme vítězné i další vydařené snímky pro výrobu stolního kalendáře a kapesních kalendáříků na rok 2017," informovala ředitelka Destinační agentury Dolní Poohří Libuše Novotná Pokorná.

Vyhlášení proběhne ve středu

Jména výherců se veřejnost i samotní fotografové dozví ve středu 14. prosince od 16 hodin v předsálí Restaurace U Orloje v areálu Chrámu chmele a piva v Žatci. Letošní ceny jistě všechny fotografy potěší - první tři obdrží poukazy na fotografické služby, dalšími cenami pak budou oceněné regionální výrobky. „Všechny autory srdečně zvu. Součástí odpoledne bude také předání certifikátů „Poohří regionální produkt," doplnila ředitelka.

Ve čtvrté výzvě si osvědčení regionální kvality odnesly originální kamenné výrobky z Evaně a léčivé zábaly Mamavis z Kadaně. Dva certifikáty převezme také hostitel Chrám chmele a piva v Žatci, oceněný za pivní speciály a zážitkové prohlídky.

Jak dodala Libuše Novotná Pokorná, taktéž certifikované výrobky a zážitky se stanou součástí připravovaných kalendářů na rok 2017.

Kateřina Táborská