Co dělat o nadcházejícím státním svátku? Závěr října už bývá chladný, a tak si můžete vyrazit ohřát se třeba do sauny. A to i v pondělí 28. října. Otevřeno budou mít ve sváteční den sauny v Lounech, Žatci i Podbořanech. Jedinou výjimkou je sauna v Postoloprtech, ta bude zavřená.

Sauna v Žatci je v areálu městského koupaliště a zahájila provoz už 7. října. "Otevřena je každý den. O víkendu vždy od 11 do 19 hodin. I v pondělí 28. října bude otevřeno, a to od 15 do 22 hodin. Navíc od 18 hodin až do zavíračky si mohou zájemci dopřát saunování bez plavek," uvedl Andrej Grežo, jednatel Technické správy města Žatce.

Městská sauna v Lounech, taktéž v areálu koupaliště, nabízí infrasaunu s chromoterapií a dále pak klasickou finskou saunu. „Sauna je otevřena každý den. V sobotu od 14 do 22 hodin, v neděli od 12 do 20 hodin. V pondělí ve svátek bude otevřena také od 15 do 21 hodin," sdělil Václav Mareš z Technické správy města Loun.

Milovníci sauny v Podbořanech ji najdou v areálu SOŠ a SOU Podbořany, k dispozici je i pro veřejnost. „Sauna v našem sportovním zařízení slouží na základě včasného telefonického objednání pro veřejnost každý den v roce. V pracovní dny je to od 15 do 21 hodin, o sobotách, nedělích a svátcích od 9 do 21 hodin. Takže není problém se objednat i na blížící se sváteční pondělí," uvedl Jiří Drápal, zástupce ředitele školy.

Moderní zrekonstruovanou saunu zájemci najdou také v Postoloprtech. Přijít mohou každý den kromě pondělí, kdy je v celém plaveckém areálu, kde se nachází, sanitární den. Uzavřena tedy bude i nadcházející sváteční pondělí. „Loni v létě sauna prošla kompletní rekonstrukcí, která zahrnovala výměnu dřevěného obkladu a kamen. Otevřena je od úterý do neděle, vždy od 10 do 22 hodin," řekl Miroslav Hylák z Technických služeb Postoloprty.

Alla Želinská