Už téměř před třemi lety rozhodlo vedení Žatce o stěhování služebny tamní městské policie do budovy bývalého ředitelství Žatecké teplárenské v Podměstí. Dosud se nic víceméně nedělo, strážníci stále sídlí v budově v průchodu mezi náměstími 5. května a Maxmiliána Hošťálka. V poslední době se o stěhování znovu jedná, na svém pracovním setkání o tom tento týden jednali žatečtí zastupitelé. Definitivní rozhodnutí, zda se strážníci přestěhují, nebo ne, ale zatím nepadlo.

„Definitivně rozhodnuto nebylo. Budovu, kde nyní strážníci sídlí, je třeba opravit, takže potřebujeme kvalifikovaně odhadnout náklady a prozkoumat možné zdroje financování. Vedení městské policie preferuje setrvání v současné budově, začínáme v číslech pracovat s touto variantou," sdělila Zdeňka Hamousová, starostka Žatce.

Je tak možné, že se strážníci nakonec stěhovat nebudou a zůstanou ve svém současném sídle.

Špatný stav budovy, ale výhodná poloha

Mezi hlavní argument pro stěhování je nevyhovující stav budovy, kde strážníci nyní sídlí. Je třeba rozsáhlá rekonstrukce, náklady se odhadují na 10 milionů korun. Potřeba je hlavně rekonstrukce vnitřků včetně sociálního zázemí a vytápění. Naopak jedním z hlavních argumentů proti stěhování je nynější výhodná poloha služebny strážníků v centru města.

Město chce urychleně modernizovat svůj už zastaralý kamerový systém z devadesátých let 20. století, jeho centrum bude na služebně městské policie. Právě proto se má o definitivním sídle strážníků rozhodnout co nejdřív.

Čtěte také: Přestěhují, nebo nepřestěhují? O služebně strážníků se má rozhodnout už brzy