Křest nového kalendáře ženských aktů žateckého fotografa Antonína Svobody proběhl v minulých dnech v Praze. A slavil velký úspěch mezi zhruba dvěma sty přítomnými diváky. Mezi hosty na pódiu nechyběly ani modelky, které se nechaly do kalendáře vyfotit např. Helena Mihalíková, Alena Fridrichová, Markéta Guci, Michaela Jírová, ale také modelka z Playboye Daniela Kostič nebo i český pornoherec Robert Rosenberg.

Všichni účastníci obdivovali zdařilé snímky žateckého fotografa, který v poslední době sbírá řadu profesních ocenění. Křest jeho kalendáře v Praze se stal již tradicí. „Kalendář vznikal převážně v Žatci, kde se modelkám líbí ve studiu i v exteriérech města, vždy jim ukážu navíc nějakou novou turistickou zajímavost," řekl autor kalendáře, který byl uplynulé čtyři roky v Žatci i zastupitelem. „Kdo zažil pana Svobodu při focení, byl to pro něj jen příjemný zážitek. S fotkami jsem moc spokojená a do Žatce se ráda vracím," řekla modelka Helena Mihalíková.

Celým večerem provázel moderátor Petr Šimáček, který přivítal mezi hosty i mnoho rodáků a příznivců Žatce, z nichž byl nejvzdálenější Karel Piškule z Floridy v USA. V programu večera nechyběla hudební vystoupení tří kapel, módní přehlídka, gogo tanečnice, Miss mokré tričko.

Jiří Vích