Zájemci o zaměstnání v tamních společnostech se na něj mohou bezplatně obrátit se žádostí o pomoc při hledání zaměstnání. Ve čtvrtek 28. června Aleš Dvořák slavnostně otevřel svoji kancelář v žatecké ulici Dr. Kůrky na sídlišti Jih 3. „Několik lidí už tady bylo a o práci v Triangle se zajímalo. Trochu mě překvapilo, že většinou to nebyli nezaměstnaní, ale lidé, kteří práci mají a hledají lepší,“ sdělil.

Poradci, Ústecký kraj jich má šest, dva v Ústí nad Labem a po jednom v Žatci, Lounech, Chomutově a Mostě, nemají přímo zprostředkovávat práci, ale spíše podávat informace o zóně Triangle a o možnostech zaměstnání v ní. V případě, že uchazeč o zaměstnání bude mít zájem, mohou ale spolu vyplnit žádost a zaslat ji přímo z kanceláře na personální oddělení konkrétních firem.

Poradci obejdou i základní a střední školy

„Chceme, aby detašovaná pracoviště byla co nejblíže lidem, proto jsou ve čtyřech městech kolem Triangle,“ řekl Martin Pondělík z Krajského úřadu Ústeckého kraje. Poradci mají také hodně spolupracovat se školami. „Obejdeme všechny základní a střední školy a učiliště a seznámíme žáky s možnostmi zaměstnání v zóně, s požadavky tamních firem tak, aby to mohli vzít v úvahu při budoucí volbě školy a povolání,“ vyplynulo ze slov Aleše Dvořáka.

Průmyslová zóna Triangle Žatec vznikla na místě bývalého vojenského letiště. V pátek 29. června má být slavnostně otevřena. V současné době tam zahajují výrobu japonské společnosti IPS Alpha a Hitachi, dohromady mají zaměstnat několik tisíc lidí.