Velkou slavnost, spoustu zábavy, ale také komplikace pro některé řidiče přinese nadcházející víkend v Lounech. V pátek 15. a v sobotu 16. tam proběhne jedenáctý ročník Letního lounského vábení.

Hlavní podium a centrum dění bude jako obvykle na Mírovém náměstí. Právě tam se nejvíce projeví dopravní omezení. Lokalita od ulice Beneše z Loun až po budovu městské knihovny bude uzavřena už od čtvrtka od 15.30 hodin, a to až do nedělní osmé ráno. Samotné náměstí včetně parkoviště pak bude automobilům zapovězeno od pátku 6.00 do nedělních 8.00. „Po celou dobu akce bude průjezd náměstím povolen pouze kolem sochy Jana Husa," upozorňuje Městský úřad Louny. Ve stejné době bude uzavřena také Hilbertova.

Omezení se dotkne i Jakoubkovy a ulice Na Valích od Táboritské po ulici Vrchlického, kde bude postavena rocková scéna. Zákaz bude platit od čtvrtka 18.00 do soboty 6.00. Kapely tam totiž vystoupí už v pátek, nikoliv v sobotu, jak bylo zvykem.

Omezení na výjezdu do Dobroměřic

Žižkova a Pobřežní ulice a také most Veslařů budou neprůjezdné kratší dobu, a to kvůli přípravě, odpálení a likvidaci ohňostroje. Přes most se vozy nedostanou mezi 21. a 23. hodinou, do Pobřezní mezi 12. a 22.30 hodin. Další komplikace na zmíněném mostě nastanou v sobotu mezi 20.30 a 22.30 hodin. Důvodem je Oslava řeky Ohře, která tam proběhne.

Během Letního lounského vábení bude omezeno parkování v Pobřežní ulici a na Mírovém náměstí. Odkloněna bude také autobusová doprava, o čemž budou cestující informování přímo na zastávkách.