Hurá, prázdniny! To budou moci zakřičet už v pátek 18. prosince někteří školáci v okrese Louny. A to i přesto, že vánoční prázdniny začínají až ve středu 23. prosince.

Ředitelé některých škol v okrese Louny se ale rozhodli vyhlásit dva dny ředitelského volna.

Delší volno si užijí například školáci na Základní škole v Postoloprtech. „Původně jsme počítali, že ve škole budou prováděny menší práce, proto jsem vyhlásil ředitelské volno. Situace se poté ale změnila, nicméně volno jsem dětem už nechal,“ uvedl ředitel postoloprtské školy Daniel Syrovátko.

Žáci budou jásat také na Základní škole Prokopa Holého v Lounech. Zatímco si budou žáci užívat volna, ve škole se dodělá oprava topení. „Po dobu, kdy tu nebudou děti, doděláme napojení zrekonstruovaného topení na počítačový systém,“ řekl Milan Čermák.

Na Základní škole ve Školní ulici v Lounech bude výuka probíhat do řádného termínu, avšak hodiny budou zábavnější. „Budeme mít vánoční besídky, sportovní den, výuka bude uvolněnější. Možná zkrátíme výuku, ale s ředitelským volnem zatím nepočítáme,“ uvedla pro Deník ředitelka této lounské školy Věra Benešová.

Na některých školách vyčkávají, jestli se nezvýší nemocnost dětí. „Volno jsme nevyhlásili, ale sledujeme nemocnost dětí. Pokud by výrazně vzrostla, pak bychom asi ředitelské volno vyhlásili,“ doplnila ředitelka Základní školy v ulici 28. října v Lounech Eva Hnátková.

Školáci a studenti zasednou do lavic k učení až v pondělí 4. ledna.