Velké škody napáchal silný vítr, se kterým se od počátku tohoto pracovního týdne potýká okres Louny. Jeho největší poryvy přišly v úterý 31. března večer, na mnoha místech napáchal velké škody. Ty největší pravděpodobně v Žatci a v okolí.

V úterý kolem 19. hodiny vítr strhl střechu na budově žatecké nemocnice, kde sídlí interna a v patře gynekologie. Dva obrovské kusy plechu skončily na zemi, škoda je v řádu několika set tisíc korun. Hned ve středu ráno začaly práce na provizorním zakrytí střechy plachtou. „Do dvou týdnů se začne dělat nová střecha, bude opět plechová," sdělil Čestmír Novák, ředitel nemocnice. Podle jeho slov událost nemá žádný vliv na provoz gynekologie ani jiných oddělení v nemocnici.

Čtěte také: Silný vítr roztrhal plechovou střechu na nemocnici!

Kvůli silnému větru v areálu nemocnice popadalo několik stromů, stejně tak jako v parku pod nemocnicí. Další padly u řeky a v Podměstí. Tam se vyvrátila na pozemku mateřské školky U Jezu velká bříza a padla mezi zaparkovaná auta v ulici Podměstí. Další stromy spadly v nedaleké základní škole 28. října. „Ve městě padlo asi dvacet stromů, další se budou muset ještě pokácet," sdělil Andrej Grežo, ředitel Technické správy města. Podle jeho slov vznikly po městě další škody také na dopravním značení.

U zóny Triangle na Žatecku padl přes cestu strom. V plné rychlosti do něj narazila terénní čtyřkolka, která okamžitě vzplálaHodně napilno měli hasiči v okrese Louny, kteří od úterního podvečera zasahovali u šesti desítek událostí. „Hasiči likvidovali převážně polámané, vyvrácené či nakloněné stromy, popadané střešní krytiny či potrhané elektrické a telekomunikační dráty vysokého napětí," sdělil Michal Hrdlička z Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje.

Čtyřkolka po nárazu shořela na popel

Do stromu, který padl u průmyslové zóny Triangle na Žatecku, narazila terénní čtyřkolka. „Ta po nárazu vzplála. Nehoda se obešla naštěstí bez zranění osádky," sdělil M. Hrdlička.

Problémy se silným větrem měli i energetici. Některé domácnosti se ocitly na čas bez proudu, výpadky zaznamenali energetici na Podbořansku.