Oblíbená výstava Člověk v přírodě se chystá už na nadcházející víkend do Loun. Proběhne jako obvykle v hezkém areálu výstaviště na břehu Ohře. Návštěvníci se zároveň mohou těšit na patnáctý ročník Potravinářského a nápojového salonu.

Na víkend se očekává pěkné počasí, pořadatelé proto očekávají tisíce návštěvníků. Na minulé ročníky dorazilo 15 až 18 tisíc lidí.

K vidění bude také zvířectvo

Veletrh Člověk v přírodě je v povědomí široké veřejnosti hlavně díky bohatým ukázkám drobného zvířectva – králíků, holubů, drůbeže, ale také exotického ptactva nebo například morčat. Tato zajímavost nebude v pavilonu D a přilehlých venkovních prostorách chybět ani tentokrát. Lounského veletrhu se zúčastní také zahradnické firmy se svou nabídkou okrasných keřů, jehličnanů, trvalek a mnoha dalších výpěstků. K vidění či koupi toho ale bude mnohem víc.

V pavilonu B návštěvníci mohou vidět například expozice zájmových klubů z Loun. Gurmáni a milovníci vaření jistě zamíří do pavilonu A a jeho okolí na Potravinářský a nápojový salon. „Prezentovat se tam budou firmy zaměřené na potravinářské zboží a gastronomii, ale najdete tam i pomůcky do domácnosti či ochutnávky burčáku a různých druhů vín," lákají pořadatelé ze společnosti Diamant Expo.

Své barmanské umění tam budou předvádět studenti Střední odborné školy a středního odborného učiliště Žatec. Míchání alkoholických i nealkoholických nápojů ve volném stylu bude spojené s ochutnávkou. Studenti učiliště Údlice budou také prezentovat svou školu. Budoucí řezníci připraví výstavku a ochutnávku výrobků se zahraničním partnerem, kuchaři a pekaři předvedou výrobu pekařských a kulinářských výrobků rovněž s ochutnávkou, stejně jako cukráři.

Bohatý doprovodný program

Připraven bude opravdu bohatý doprovodný program. Těšit se můžeme na ukázky dravých ptáků, vázání rybářských montáží a soutěž v házení rybářským prutem na cíl, vystoupení mažoretek a taneční školy Luna, velký prostor dostanou psí kamarádi. K vidění budou ukázky základní poslušnosti a obrany, práce záchranářských psů, v sobotu klubové klání v agility. V neděli poprvé proběhne soutěž o nejkrásnějšího voříška výstavy.

Brány výstaviště budou otevřeny od pátku 6. do neděle 8. září, každý den mezi 9. a 17. hodinou. Vstup je 40 korun, děti a důchodci zaplatí dvacet.