Zbrusu novou podobu oficiálního webu nasadil s příchodem nového roku Městský úřad Louny. Stránky jsou mnohem přehlednější, nabízejí však ještě více informací. Najdete je na nezměněné adrese www.mulouny.cz.

„Novinkou je, že občané na stránkách najdou veškeré smlouvy, uzavřené městem. Tedy i ty starší před rokem 2011, kdy jsme všechny smlouvy začali zveřejňovat," upozornila Renáta Čapková, tajemnice Městského úřadu Louny. Kromě těchto archivů je k dispozici také šikovná možnost v nich vyhledávat. „Ať už podle časového období nebo třeba protistrany," dodává R. Čapková.

Cílem bylo zpřehlednění

Hned na hlavní stránce webu uživatelé najdou rubriky s kontakty nebo nejčerstvějšími novinkami ve městě. Navíc rychlé odkazy na oblasti výběrových řízení, školství ve městě, svateb a matriky, ztrát a nálezů, jízdních řádů a dalších. Samozřejmostí jsou detailní rozpočty, rady, kde řešit různé požadavky a problémy a odkazy na sociální sítě. I tam lze dění v Lounech sledovat, administrátoři jsou aktivní na Facebooku i Twitteru.

Stránky dostaly novou podobu po mnoha letech. Cílem bylo ještě více usnadnit a zpříjemnit občanům jejich používání. „Šlo hlavně o zpřehlednění, vzhledem k tomu, jaké obrovské množství informací zveřejňujeme," dodala Renáta Čapková.