Ani ne dva roky fungují internetové stránky Žateckého a lounského deníku. Přesto si už našly u čtenářů své místo a redakční tým může s hrdostí říci, že jejich obliba stále roste.

Na stránkách www.lounsky.denik.cz a www.zatecky.denik.cz najdete mnohem více, než v klasických tištěných novinách. A přichází na to stále více lidí.

Na těchto webových stránkách redakční tým publikoval v uplynulém roce celkem 3573 článků a dalších 2254 drobných informací v rubrice Krátce. Tam se objevují vesměs zprávy o aktuálních událostech, důležitá upozornění například o uzavírkách či informace o drobné kriminalitě z policejních zdrojů.

Klasických článků web nabídl celkem 3573. Z tohoto počtu bylo 1352 jen zpravodajských o událostech v okrese nebo se ho bezprostředně dotýkajících. Porci 593 textů „ukousla“ kulturní rubrika. Přesně tolik pozvánek, recenzí a reportáží z kulturního dění okresu totiž čtenáři v roce 2008 našli na webu Žateckého a lounského deníku.

Zkrátka nepřišli ani milovníci sportu. Sportovní redaktoři na internetu publikovali například 471 textů a referátů z fotbalových zápasů, další o dění v hokeji, dalších 641 článků se zabývalo ostatními sporty, například kuželkami, hokejbalem, cyklistikou, plaváním a jinými.

Že jeden obrázek vydá za tisíc slov, to editoři Žateckého a lounského deníku dobře vědí. Na svém webu v roce 2008 tedy nabídli neuvěřitelných 4050 autorských fotografií přímo od redaktorů, fotoreportérů nebo od spolupracovníků Deníku. Až na výjimky všechny zachytily dění jen a pouze v lounském okrese.

426 obrazových galerií

Velkou výhodou internetu je možnost přiřadit k článku více fotografií, zatímco do novin se vejde obvykle jen jedna. Čtenářům jsme tak nabídli 426 tématických fotogalerií se snímky ze zasedání zastupitelstev, festivalů, různých slavností, průmyslu, sportovních akcí, tanečních kurzů, ale také ze soudních procesů a tragických nehod.

Novinkou roku 2008 bylo únorové zavedení videoreportáží. Za zbytek roku jsme jich pro vás stihli připravit celkem 92. Redaktoři Žateckého a lounského deníku zachytili například návštěvu Davida Ratha v žatecké nemocnici, natáčení několika filmů, slavnosti a festivaly v Lounech a Žatci, cvičení vojáků v Doupovských horách před misemi v Afghánistánu a mnoho dalšího dění.

Jak se ukázalo, z loni publikovaných článků se největší pozornosti těšila anketa Miss Zlatého moku. Druhým nejčtenějším byl článek o velikonoční oslavě v Blažimi, jež skončila střelbou, pomyslné třetí místo získala opět anketa, tentokrát ta, ve které čtenáři v říjnu tipovali, kdo se stane novým senátorem za okresy Louny a Rakovník.

Webové stránky www.zatecky.denik.cz a www.lounsky.denik.cz byly oficiálně spuštěny na začátku dubna 2007. Jak ukazují statistiky, své stálé čtenáře mají nejen v Česku, ale také například na Slovensku, v Polsku, Německu, Irsku, USA, ve Velké Británii a řadě dalších zemí po celém světě.