Mateřská škola, hotel, restaurace, ale i stanice profesionálních hasičů. To vše by mělo vzniknout v průmyslové zóně Triangle u Žatce v nejbližších letech.
Tento měsíc se tam rozebíhá první etapa výstavby části s názvem Triangle city – tedy místa, kde se plánuje zázemí pro zaměstnance firem působící v zóně nebo nebo jejich dodavatele.

První etapa stavby městečka zahrnuje terénní úpravy. „Dále bude následovat výstavba inženýrských sítí, obslužných komunikací až po kruhovou křižovatku a instalace moderních mobilních sestav buněk," řekl Martin Pondělík z krajské příspěvkové organizace SPZ Triangle.

Letos se prostaví 25 milionů

Ze stavebních buněk vznikne osm ubytoven s kompletním vybavením a zázemím, jídelna a také administrativní budova. Náklady na první etapu mají být do konce letošního roku necelých 25 milionů korun.

Součástí městečka by měla být podle Stanislava Rybáka, náměstka hejtmana Ústeckého kraje, i mateřská škola pro děti zaměstnanců. „Nebudou muset řešit to, že děti nejprve vodí do školky a teprve potom jedou do práce. Takhle s nimi děti budou jezdit a nebudou muset vstávat dříve," vysvětlil Rybák.

Podle záměru mají v Triangle city vzniknout také obchody, lékařská ordinace, benzínová pumpa a parkoviště pro kamiony. Uvažuje se také o zřízení stanice profesionálních hasičů.
Průmyslová zóna Triangle na Žatecku má rozlohu 364 hektarů, pro Triangle – City je vyčleněn pozemek zhruba uprostřed zóny o rozloze přibližně 12 hektarů.