Ve středu 13. srpna ve 20 hodin se v pražském divadle Broadway uskuteční společenský večer na podporu veřejné sbírky pro rodiny padlých a zraněných vojáků.

Akci s názvem Andělská křídla pořádají Libor Smékal a Miluše Dosoudilová z podnětu přátel a kolegů padlých vojáků a jejím cílem je finančně podpořit veřejnou sbírku, kterou pro pozůstalé založili příslušníci žatecké 4. brigády rychlého nasazení.

Společenského večera Andělská křídla se zúčastní řada známých umělců, zpěváků, herců a sportovců jako například Helena Vondráčková, Monika Absolonová, Ivan Hlas, Jan Révai, Jozef Chovanec, Dominik Hašek a další. Nebudou samozřejmě chybět spolubojovníci a kamarádi padlých vojáků. „Chceme nejen morálně podpořit rodiny padlých, ale i vybrat co nejvíc peněz do veřejné sbírky," vysvětlil Libor Smékal.

Akci spolupořádají Divadlo Broadway a Svaz vojáků z povolání Armády České republiky, partnery jsou kromě jiných Ministerstvo obrany ČR a Generální štáb Armády ČR.

Při útoku zahynulo pět českých vojáků

Při útoku sebevražedného atentátníka zahynulo počátkem července v Afghánistánu pět českých vojáků ze 4. brigády rychlého nasazení – čtyři z výsadkového praporu v Chrudimi, jeden ze žateckého mechanizovaného praporu. O pár dní později se po dalším útoku v Afghánistánu zranil další voják ze žateckého praporu.

Příslušníci 4. brigády zřídili transparentní účet na podporu rodin vojáků, kteří na misi zahynuli.
„Účet bude aktivní do 1. září, kdy budou vybrané prostředky předány rodinám našich padlých a raněnému kamarádovi," sdělil Milan Němec, mluvčí 4. brigády.