S výlukami na železnici musí počítat cestující, kteří plánují jízdu vlakem ze Žatce do Lužné nebo ze Žatce do Postoloprt.
Na trati ze Žatce do Lužné u Rakovníka se chystá týdenní nepřetržitá výluka. Správa železniční dopravní cesty (SŽDC)  uzavře od pondělí 4. srpna do úterý 12. srpna trať mezi stanicemi Krupá až Žatec. „České dráhy nahradí vlaky v úseku  Lužná u Rakovníka až Žatec autobusovou dopravou. Spěšné vlaky 1673 a 1685 budou nahrazeny v úseku Žatec až Rakovník," sdělila Valerie Votočková, systémový specialista Českých drah.

Mezi Žatcem a Postoloprty nepojedou vlaky tři dny

Výluka se chystá také na trati Most – Žatec. SŽDC uzavře ve středu 13. srpna od 7:10 do 13:40 hodin kolej mezi Lišany a Postoloprty. „České dráhy nahradí šest vlaků mezi těmito stanicemi autobusovou dopravou," vysvětlila Valerie Votočková. Ve čtvrtek 14. a pátek 15. srpna od 7:50 do 14 hodin bude výluka mezi stanicemi Žatec a Lišany. České dráhy nahradí autobusy šest vlaků v úseku Žatec západ až Lišany.

V pátek 22. srpna od 7:20 do 14:30 hodin se plánuje výluka mezi stanicemi Březno a Postoloprty. Cestující z osmi vlaků pojedou autobusy.