Pokud se městu Žatec podaří realizovat ambiciózní projekt rekonstrukce koupaliště, nový areál bude otevřen za dva roky. Deníku to sdělil starosta města Erich Knoblauch.

„Celá přestavba koupaliště musí být hotová do poloviny roku 2010. Tento termín vyplývá z podmínek dotačního programu, ze kterého chce město získat peníze,“ sdělil.

Náklady na přeměnu kvůli špatnému stavu uzavřeného koupaliště na moderní sportoviště se odhadují na 250 až 300 milionů korun. Kromě venkovního koupaliště se počítá se stavbou krytého 25 metrů dlouhého plaveckého bazénu s atrakcemi, zimního stadionu a multifunkční nafukovací haly. „Naší šanci vidíme v získání peněz z regionálního operačního programu,“ sdělil místostarosta Aleš Kassal.

Subjekty z Ústeckého a Karlovarského kraje mohou žádat o dotace z Regionální operačního programu Severozápad, který je součástí strukturálních fondů Evropské unie. Program mimo jiné podporuje služby cestovního ruchu a zlepšování podmínek k životu. Na financování projektů je v Regionálním operačním programu Severozápad připraveno 21 miliard korun.

Minulý čtvrtek hodnotící komise žatecké radnice otvírala obálky s nabídkami architektonických kanceláří na zhotovení projektové dokumentace na rekonstrukci areálu koupaliště. Dnes by radní měli vybrat zhotovitele projektu. Ten by měl město přijít na několik milionů korun.

Až bude mít město projekt k dispozici, požádá o dotaci. Koupaliště v Žatci je ve špatnému stavu už několik let, vloni poprvé zůstalo uzavřené.