Do Žatce opět míří filmaři. Tentokrát ale nebudou natáčet žádný film ani seriál, ale reklamu. A to na akční počítačovou hru Dishonored 2. Vlastní natáčení je v plánu v pátek a v sobotu 16. července od 5 do 22 hodin.

Nájem pozemků pro filmový štáb schválili tento týden žatečtí radní, město by mělo za nájem dostat 200 tisíc korun.

Počítačová hra Dishonored 2.Zdroj: archiv Grunex.comNatáčení zajišťuje společnost Scout Boy z Prahy pro americkou společnost Bethesda Softworks, která je distributorem hry. V Žatci se budou vytvářet záběry pro reklamní spot na zmíněnou hru, v plánu je natáčení akčních scén včetně využití různých efektů, jako je například oheň, kouř, mlha nebo vítr. Při natáčení nemají chybět kaskadéři.

Natáčet se bude v centru města na náměstí 5. května, Chelčického náměstí a Hošťálkově náměstí a v ulicích Dlouhá, Josefa Hory a Oblouková. Zázemí si filmový štáb vytvoří na Žižkově náměstí u pivovaru.

Natáčení omezí dopravu

Natáčení bude probíhat s určitým omezením dopravy, v některých místech nebude možné v pátek a sobotu parkovat. Z tohoto důvodu nebude dočasně zpoplatněno parkování na části náměstí Svobody tamní parkovací automat nebude v provozu.

Žatec je oblíbené filmové město

V Žatci se v nedávné době natáčelo poměrně hodně filmových děl. Na konci loňského roku v Žatci byli američtí filmaři, kteří tam natáčeli snímek The Zookeeper's Wife, před nimi ve městě točili Francouzi rovněž film z druhé světové války Pytlík kuliček. Letos se v Žatci pořizovaly záběry pro pohádkový projekt amerického ABC Studia s pracovním názvem Spark (Jiskra).

Na právě skončeném Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech se promítaly části dvou seriálů, které se natáčely rovněž nedávno v Žatci. Jde o pochmurnou Pustinu a historický snímek Já, Mattoni. Ten se točil v Žatci loni v květnu, Pustina pak letos rovněž v květnu.