Z oddělení chtějí odejít primářka Zdeňka Hauswirthová i její zástupkyně Ivana Jarošová. Obě lékařky odcházejí na protest proti odvolání většiny členů bývalé správní rady. Zdeňka Hauswirthová je zároveň ředitelkou žatecké nemocnice.

„Nyní je důležitější sehnat lékaře na ARO než nového ředitele. Vypsali jsme proto inzerát do zdravotnických novin. Byl bych ale raději, kdyby současná ředitelka zůstala,“ uvedl včera Vladimír Martinovský, nový předseda správní rady. Nalézt specialistu na ARO může být pro žateckou nemocnici velký problém, odborníci totiž chybějí.

Bez dvou odcházejících lékařek bude činnost ARO velmi omezená, což bude mít velmi negativní vliv na ostatní oddělení žatecké nemocnice. Hlavně na chirurgii a gynekologicko – porodnické oddělení. Velká většina zaměstnanců nemocnice si působení ředitelky Hauswirthové pochvaluje. „Nemocnice si opět vybudovala prestiž mezi pacienty, zlepšily se pracovní i finanční podmínky zaměstnanců. Situace v nemocnici je nejlepší za poslední roky. Odchod ředitelky může vše zmařit a obávám se, že omezení ARO může znamenat konec gynekologicko – porodnického oddělení,“ řekla Dana Karasová, porodní asistentka, která v nemocnici pracuje 38 let.