Ze žatecké radnice odchází další vedoucí úředník. V pondělí rezignoval na funkci vedoucího odboru rozvoje města Miroslav Vrábík a 30. listopadu odejde z radnice úplně. „Důvodů, proč odcházím, je víc. Nechci je ale zveřejňovat,“ uvedl M. Vrábík na dotaz Deníku. Na radnici pracoval od počátku roku 1997, vedoucím odboru byl jmenován v březnu roku 1999.

Odbor zatím vede Martina Oppelová

Vedením odboru rozvoje města byla tento týden pověřená jeho dosavadní zástupkyně Martina Oppelová. „Na místo vedoucího odboru rozvoje města bude vypsáno výběrové řízení,“ sdělila Monika Spáčilová, tajemnice radnice. Miroslav Vrábík je už čtvrtým významným úředníkem žatecké radnice, který s nástupem nového vedení města po loňských komunálních volbách svou funkci opouští.

Letos skončil tajemník a už tři vedoucí odborů

V minulých měsících a týdnech už odešli tajemník Jiří Bouda a vedoucí odboru vnitřních věcí František Havlíček. Radní v říjnu také oznámili, že ke konci roku zruší odbor školství, z radnice tak odejde jeho vedoucí Pavlína Hladká.

Personální změny se dotkly také příspěvkových organizací města nebo společností, které vlastní. Zatím posledním krokem radních je odvolání ředitele Žatecké teplárenské Jiřího Fouska z funkce člena představenstva společnosti. „Pan Fousek byl jmenován do předsednictva společnosti, aby zajistil tok informací mezi Žateckou teplárenskou a jejím představenstvem. To ale podle názoru radních nenaplnil,“ řekl místostarosta města Aleš Kassal.

Jiří Fousek se stal členem představenstva vloni v prosinci, když bylo celé obměněno spolu s dozorčí radou. Nadále zůstává ředitelem Žatecké teplárenské, odvolat jej může představenstvo.

Změny i v dalších organizacích

Žatečtí radní už dříve odvolali z funkce ředitele technických služeb Andreje Greža a ředitelku Muzea K. A. Polánka Radmilu Holodňákovou. Odchod zvažuje i ředitel městských lesů Luboš Segeš. Radní mu totiž nařídili, aby propustil dva zaměstnance této příspěvkové organizace. Tím pádem zůstane jediným zaměstnancem. „Objem práce, které městské lesy vykonávají, nemůže zvládnout jediný člověk. A to vůbec nevím, jak by se to řešilo v případě dovolené nebo nemoci. Sám to dělat nebudu, pokud se to nezmění, odejdu,“ řekl Deníku.