Nebývale dusno bylo na květnové schůzi zastupitelů v Žatci. Důvodem byla reportáž TV Nova o údajně kriminální činnosti právního zástupce města JUDr. Jana Růžka. Po její projekci přímo na jednání žateckých zastupitelů a následné bouřlivé debatě jich nakonec část odešla.

Z tzv. opozičních zastupitelů zůstali v sále jen Stanislava Žitníková a Milan Pipal. Ten však dopředu avizoval, že už nebude hlasovat. Zastupitelstvo tak při absenci Břetislava Frýby z „vládního tábora" zůstalo usnášeníschopné jen díky S. Žitníkové.

„Proč jsem z jednání neodešla, na to je jednoduchá odpověď. Zveřejněná reportáž mě nepřesvědčila o pravdivosti uvedených skutečností a z titulu zastupitele mně nepřísluší v dané chvíli vynášet nad kýmkoliv soud," sdělila zastupitelka. „Další důvod k mému setrvání byl bod jednání o řešení nedostatku míst pro děti v mateřských školách. Zástupkyně maminek, kterým nebyly děti umístěny do školek, se jednání zastupitelů zúčastnily a netrpělivě čekaly na vyjádření, jak je město připraveno tuto situaci řešit. Dalším neméně důležitým bodem k jednání bylo schválení poskytnutí věcného daru dětského mechanického vozíku pro nezletilou a těžce nemocnou dívku Nelu Möllerovou. Pokud by se tento bod neschválil, veškerá snaha pomoci této nemocné dívence by vyzněla zcela naprázdno," vysvětlila svůj postoj Stanislava Žitníková.

„Aroganci a osočování vidíme na parlamentní půdě až dost. Škoda, že si našla cestu i do komunální politiky v Žatci," dodala zastupitelka.