Město Žatec zateplí další budovy, dostane na to dotace z „evropského" Operačního programu životní prostředí. Konkrétně se má zateplit část mateřské školy ve Fügnerově ulici, školka v ulici Otokara Březiny a dům Sociálních služeb v Libočanech. Radnice nyní vypíše výběrová řízení na firmy, které práce provedou. K tomu by mělo dojít v příštím roce.

Počítá se se zateplováním fasád, střech a výměnou oken a vstupních dveří. Náklady na jednotlivé akce se předpokládají v řádech milionů korun, získané dotace pokryjí většinu nákladů.

Evropské peníze

Ministerstvo životního prostředí v minulých dnech schválilo v ČR podporu 430 projektům z Operačního programu Životní prostředí v celkové výši přes 1,2 miliardy korun. Ty mají snížit náklady na vytápění a tím snížit dopady na životní prostředí.

Město Žatec s využitím dotace z Operačního programu Životní prostředí v minulých letech zateplilo celou řadu svých budov. Například objekty polikliniky, Dům s pečovatelskou službou v Písečné ulici, základní školu Jižní, mateřské školky na sídlišti Jih a v Podměstí.